Rabu, 17 Ogos 2011

bercinta vs bencinta........

assalamualaikum....

dear blog.........

 (pic from mr google)


tetib rase nak berjiwang karat jap..huhuhu....

lumrah pe prasaan tue....pompuan ske kat laki and laki ske kat pompuan....hehehe

hurm,,,tp entry aku kali bkn la nak bagitau yang aku dah berpunya or tak (lau bagi tau pun ade yang kesah ke????huhuhu)......

tapi saje je nak kongsi perasaan yan dah lama terkubu kat hati nie...

hurm....masuk tahun nie, dah genap 2 tahun aku single mingle.....means xde relationship dengan sesape je la kan.....pasal ape aku ley putus dgn cinta aku yang 2 tahun lepas tu mungkin bagi aku xade jodoh and Allah nak temukan aku dengan insan yang betul2 boleh jadi husband aku....

yela kan....bagi aku lau bercinta tapi tak ade matlamat iaitu berkahwin ianye sangat2 la membuang masa....aku tak tau la pendapat kome cam ne kan....bile BERCINTA semua prasaan jadi indah...busuk jadi wangi...lapo jadi kenyang,,,dan seumpamanyer la....tapi biler dah BENCINTA ape yang indah semua jadi busuk,buruk,jijik dan seumpamanyer....


(pic from mr google)

kekadang aku agak la sedikit cemburu bile tgk kawan2 aku yg lain bahagia giler dgn husband masing2...tunang masing....tp aku???? bile masuk bab ni aku hanya kan jadi pendengar yang setia....

pada umur aku 23 tahun skng nie, mungkin ade segelintir manusia yang sebaya aku akan cakap

"ello!!! kita baru 23 la babe....xkan ko dah pk nak kawen2 nie..???? chill la"

x pun ade yang akan cakap....

"ala, wat ape khawen mude babe,,,ssh ko nnt...x bebas...kena jaga anakla...masak la.."


tpi pada aku, mungkin naluri untuk melalui semua tu dah sampai....bukan semua orang berpendapat yang same....

dalam tempoh aku 2 tahun sngle mingle ni dah ade 2x owg dtg merisik.....

time tu prasaan mmg sronok, mngkin jodoh aku dah sampai.....tp alik2 tak jadi....

aku hanya berprasagka baik2 je dgn Tuhan,,,,

bak kata owg kadang2 Allah saje bagi hujan ditengah hari supaya pelangi akan muncul pada petangnyer.....

istilah BERCINTA dalam hidup aku kini dah tak ade....bohong la kalau aku cakap aku xde prasaan dengan sesape.....aku hny manusia biasa.....

tapi prasaan tu aku hny pendam,simpan. biar ia sekadar angin yang hanya datang menyinggah....

bagi aku sekarang,,,matlamat BERCINTA,kasih sayang aku hanya untuk suami aku je....

lelaki yang paling berhak untuk aku luah kan kata2 cinta,,,,kata2 rindu dan sebagainyer,,,,,

ape2 pun aku masih berdoa dan akan terus berdoa supaya bakal suami ku kelak mmpu menjadi imam,pelindung,pemimpin,yang beriman,beragama untuk aku dan bakal putera puteri ku kelak.....


(pic from mr google)

tak perlu lelaki yang hebat2 sangat....sekadar memenuhi tuntutan agama yang tinggi,,,,

rezeki Allah itu luas....

wassalam.....


















2 ulasan:

  1. xde jodoh bkn brmakna tak laku..tp Tuhan nk kita sntiasa igt pd Dia..ye dak? :)

    BalasPadam
  2. yup...betul2....tp tue la...kena sntiasa rehdo...Tuhan nk bg yg terbaik kena la sabo...mudah2han...amin

    BalasPadam